Hediye Alma Sanatı

Hediye Alma Sanatı

Hediye Alma Sanatı. Hediye almayı kim sevmez ki? Peki ya hediye vermeyi? Hediye almak sanattır. Keyiflidir, eğlencelidir, zevklidir. Hediye alana da verene de mutluluk verir. Yakınlarımızla hediyeleşmek ilişkilerimizi ve sevgimizi kuvvetlendirir. Hediye almak için bir çok özel gün vardır. Anneler günü, babalar günü, sevgililer günü, yılbaşı, doğum günü, yıldönümü gibi bir çok günü günümüzde daha fazla kutluyoruz. Bu özel günler de hediye almayı da vermeyi de daha fazla seviyoruz. Ama bazen içimizden gelen sıradan bir günde sevdiklerimize ufak sürprizler yapmak da hayatımıza hoşluklar katıyor. Mesela Anneler Günü’nde çoğu anne kendine hediye alınacağını tahmin eder. Ama hiç umulmadık anda hediye aldığında daha mutlu olabilir. Ya da doğum gününde herkes birilerinin ona sürpriz yapacağını düşünür. Ama hiç beklemediği bir anda sevdiklerinize sürprizler yapmak, hediye vermek daha keyifli ve anlamlı olabilir.


Hediye almak ciddi iştir. Doğru zamanda, doğru kişiye, doğru hediye… Evet; kime, neden hediye alacağız. Örneğin yılbaşında patronuna kimse yanlış anlaşılabilecek, esprili bir hediye almak istemez. Daha saygın bir şeyler almayı düşünürüz. Hediye alacağımız kişinin cinsiyeti de önemlidir.

Erkek bir arkadaşa kadınların kullanmaktan hoşlanacağı bir hediye almak anlamsız olur. O zaman hediye sahibini mutlu etmez. Bir erkeğe farklı bir tasarımda kol saati ya da matara seti almak onu mutlu ederken, bir kadına inci kolye almak onu daha çok mutlu eder. Alacağımız kişiye yakınlık derecemiz de önemlidir. Eşimize alacağımız hediye ile arkadaşımıza alacağımız hediye birbirinden çok farklı olur. Eşimize sevgi kavanozu hediye etmek iyi bir fikir olabilir, fakat iş arkadaşımız için bu hiç de iyi bir fikir olmayabilir. Peki neden hediye almak istiyoruz? Hediyenin sebebi mesaj içerikli (yıldönümü, doğum günü, evlilik teklifi vs.) de olabilir, sadece mutlu etmek için de… Belki birine aşkımızı ilan etmek istiyoruzdur, belki de özür dilemek istiyoruzdur. Belki de sadece yakın bir arkadaşımıza, kardeşimize içimizden hediye almak gelmiş olabilir.
Hediye alacağımız kişinin zevk ve tercihleri, hobileri, hayata bakış açısını bilmemiz önemlidir. Bunları bilmek işleri kolaylaştırır. Örneğin, yazı yazmaktan hoşlanan birine, yeni bir defter hediye etmek onu mutlu ederken, Starwars hayranı birine Dart Wather’lı ya da stormtropeerli kupa almak mutlu eder. Herkesin çeşitli zevk ve tercihleri vardır. O yüzden seçenek çok fazladır. Ama birine hediye alırken kendi tarz ve kişiliğimizi yansıtmak daha anlamlı olur.
Bazen hediye alacağımız kişiyi çok iyi tanısak da ne alacağımıza karar veremeyebiliriz. O zaman basit, sıradan şeyler düşünmek yerine hayal gücümüzü kullanarak yaratıcı bir şeyler almak iyi bir fikir olabilir. Herkese kalem hediye edilebilir. Ama makyaj yapmayı seven birine ruj şeklinde kalem almak sizi sıradanlığın dışına çıkartır. Bu da sizi, karşı tarafa daha zevkli olduğunuzu düşündürür.


Vereceğimiz hediyeye, kişisel notlar eklemek hediyemizin değerini artırır. Arkadaşınızın doğum günü için aldığınız hediyeye küçük bir not yazmak, o hediyeyi daha unutulmaz kılacaktır. Bu sayede siz de hep hatırlanırsınız.
Hediye almanın yanında, verme şeklimiz de önemlidir. Karşımızdakine ‘al bak sana hediye aldım’ diyerek hediye vermekle, ‘bu senin için, umarım beğenirsin’ diye hediye vermek arasında fark vardır. Yanlış bir sunumla en pahalı hediye bile bir anda değersizleşebilir. Bazen de küçük, basit bir hediyeyi şık bir şekilde vererek onu en değerli hale getirebilirsiniz.
Bizce hediye almak da, vermek de güzel. Ama hediyeleşmek bu kadar yaygınlaşmışken siz siz olun, sıradan ve sıkıcı olmayın. Yaratıcı ve eğlenceli olun

yukarı
Menu